Tu esi tas, ko Tu ēd
Jā, iespējams, veselīgs ēdiens ir nedaudz dārgāk, bet ir vērts ieguldīt tajā jau šodien, uzlabot savus ikdienas paradumus ēdiena izvēlē un gatavošanā, lai pēc 10-20 gadiem nav jātērē laiks, enerģija un finanšu līdzekļi ārstējoties un savedot savus orgānus atkal kārtībā.
Tas jau sen ir pierādīts, ka veselīgs ēdiens, īpaši atbilstošs sēdošam un mazāk aktīvam dzīvesveidam, ir tāds, kas satur mazāk pievienotu cukuru un mazāk ogļhidrātus (īpaši kviešu miltus). Kā arī ir teorija par raugu saturošiem produktiem, kas gremošanas sistēmā nedod neko daudz labu, bet vairāk nodara ļaunumu, tur atrodoties kopā ar uzņemto cukuru tas dzīvo un maļās cauri.
Skan varbūt skarbi, taču ļoti iesaku paeksperimentēt un pagaršot ikdienu bez cukura, atsakoties no ceptiem, taču aizstājot ar vārītiem, sautētiem vai cepeškrāsnī ceptiem ēdieniem, atsakoties no kviešiem (maizes, bulciņām, cepumiem, picsa, makaroniem). Ir tik daudz citu produktu, kurus ir vērts pamēģināt - ikdienā parastajiem dārzeņu ēdieniem kā piedevu pievienojot kvinoju, sorgo, amarantu, griķus, lēcas u.tml. Tas īpaši aktuāli ir tad, ja ir apnikuši ierastie makaroni un kartupeļi. Daudzveidība un nepārspīlēšana ir veselīga uztura atslēga. Jo manuprāt, lai uzņemtu visus mikroelementus, kas ir dažādos produktos, nepietiek ar visām nedēļas ēdienreizēm. Tādēļ maini dārzeņus, maini graudaugus, maini gaļas un dažādo augļus, izvēloties tādus, kas ilgāku laiku nav pirkti.
Šeit arī padalīšos ar kādu ideju, lai pierādītu, ka ir iespējams pamieloties arī ar ko nosacīti veselīgu - garda avokado šokolādes kūka, bez neviena grama cukura un kviešu miltiem Instagram ierakstā ŠEIT.
Uzskatu, ka labas receptes, kas ir gan gardas, gan gremošanas sitēmai patīkamas un to nenoslogojošas, ir jāsaglabā un jāpagatavo atkārtoti. Kaut arī telefoni un ierīces ļauj saglabāt fotogalerijā, bookmarkos un citādi katram radošā veidā saites uz receptēm internetā, tomēr cienu klasiskas vērtības, tādēļ radīju recepšu grāmatu, kur tās visas pierakstīt. Saglabā arī Tu savai ģimenei garšīgas receptes tā, lai tās ir vienuviet, klasiskā un daudzus gadus stabilā vietā apskatāmas.